LOGIN TO SAVE YOUR FAVOURITE PRODUCTS

Preloader

SIGN UP FOR AN ACCOUNT

Preloader-signup
×

Canal Walk, Swindon

Factory Furniture were asked to design some heavy duty curved seating for Canal Walk (part of the pedestrianised area of Swindon’s town centre). The timber bench slats and backrests were manufactured from FSC® hardwood. The frame, armrests and bases were fabricated from stainless steel with a satin polished finish. The design also incorporated anti-skating features and integrated under-seat lighting. A socket-type foundation was specially developed for the Canal Walk project. This enabled removal of the seats for maintenance without disturbing the paved surface. It was also important as it allowed, where necessary, for on-site levelling adjustments. The legs housed the electrics for the lighting system which could be accessed, when needed, via a secure panel.

Client – Swindon Borough Council